מת – הלחות של דלקים עדינים מהווה גורם חשוב בחיזוי הסיכון לשריפות יער והיא המאפיין הנחקר ביותר. שיטת בדיקת דליקות מעבדה פשוטה נחשבת לאחת המדידות הטובות והאמינות ביותר של דליקות שריפות יער. במחקר שנערך לאחרונה ערכתי קבוצה של 50 בדיקות דליקות תוך שימוש במגוון סוגים שונים של עץ, שבבי עץ, עשבים, עצים וחומרים אחרים.
היכולת של הצמח להצית ולשרוף בעירה
היא פונקציה של מאפייני הצמח. עיקר המחקר בנושא דליקות של צמחים בוצע במעבדה, תוך התמקדות בשחזור מצע הדלק. לכן, ביקורת על מחקרי מעבדה וצמחים על תחולתם המוגבלת לפזרנות בקנה מידה שדה ועל חוסר הספציפיות שלה.
מקררים כגון R410A
R407A ו- R404A הוכחו כמפיצים להבות בבדיקות, אך הם מוגבלים רק בהתאמתם ליישומי שטח בהשוואה למקררים אחרים כגון מקררים, מיזוג אוויר ומערכות קירור. יתר על כן, תוצאות אלו מדגישות את הצורך לבצע בדיקות יסודיות יותר של מקררים בסביבות מועשרות בחמצן כדי להבטיח את בטיחות המטופל. מדע חומרים מתקדם ומודעות מוגברת לסכנות הפוטנציאליות של חומרים עמידים באש עשויים לסייע בהפחתת הסיכון לשריפות בעתיד. יש לזהות גישות אחרות, להעריך, לבדוק ולהביא בחשבון, כגון שימוש במערכות מיזוג אוויר בלחץ גבוה ונמוך.
כדי לקרוא עוד על חקירת דליקות יש להעיף מבט ב- zakilevi.co.il
היה מודע לסיכונים לבריאותך ובטיחותך של משפחתך, חברים ועמיתים – עובדים והציבור בכלל.
דליקות
היא היכולת של חומר דליק להתלקח ולגרום לשריפה, בעירה או אפילו פיצוץ. תיאוריית הגז מציעה כי גזים המשתחררים על ידי מעכבי אש מדללים את הגזים הדליקים המופקים מעץ כדי למנוע היווצרות של תערובות דליקות, ומונעים תגובות כימיות בלהבות, כך שהבעירה אינה שלמה ופחות חום זמין לשמירה על הבעירה. מכשירי חשמל ביתיים סטנדרטיים כוללים תרמוסטטים, ממסרים ומתגים שיכולים ליצור ניצוצות ואדים שיכולים ליצור חומרים דליקים. הוכח כי סכנות אש מתרחשות במגוון רחב של מכשירי חשמל ביתיים כגון מזגנים, תרמוסטטים, מתגים ומיזוג אוויר.
בדיקות שריפה הן צעד חשוב במתן תשובות לשאלות רגולטוריות
אך הן יקרות יותר והן בעלות זמן אספקה ארוך יותר בהשוואה לבדיקות בקנה מידה מעבדה. עם זאת, בדיקות בגודל אמיתי יכולות לשפוך אור על התנהגות שריפות גדולות. בניגוד לבדיקות בקנה מידה מעבדה, שדורשות כמות קטנה של חומרים ודגימות, בדיקה אמיתית – בדיקת אש – כוללת שריפת חפצים או בובות בגודל מלא.
אחת מבדיקות האש הנפוצות ביותר על ספסלי הבדיקה
היא קלורימטר החרוט (ASTM – E1354), שם הוא מחומם, נשרף, נאסף ומנותח. צמד תרמי מסוג K משמש למדידת שלושה מקררים דליקים, אחד לכל אחד משלושת סוגי האש השונים, עם טמפרטורה ולחות. המחברים מדווחים כי דגימות מרוססות אופקיות הן בעלות ביצועי האש התגובהיים הטובים ביותר באמצעות קלורימטריה של חרוט. טמפרטורת ההצתה ושטפי הקרינה נרשמים כדי לחקור את התנהגות הבעירה של הלהבות R290 ו- R1234YF. למרות שמחקרים רבים מצביעים על חשיבותם של תרכובות נדיפות, אין קשר בין מדדי דליקות וטרפנים, אם כי מחקרי מעבדה הראו כי תפוקה מוגברת של טרפן יכולה להגדיל את פוטנציאל ההצתה (למשל 14-35).
בדיקות מאשרות שוב ושוב כי דלק מבוסס 89 עופרת על בסיס עופרת מהבהב על משטח מחומם בטמפרטורות של כ- 1-100 מעלות צלזיוס
במקור תוכנן R1234YF להחלפת R134A, אך הוחל מבלי להיות דליק. אין שום עדות לקשר ישיר בין טמפרטורת ההצתה לבין ה- LFL של הדלק והתנהגות הבעירה שלו. כאשר הדליפה הבלתי צפויה R290 מגיעה לגבול הדליק התחתון (L FL), היא מתלקחת וגורמת לשריפה בקצב הצתה של 0.5 – 1,000 מעלות ש. זה גבוה משמעותית מהלהבה הממוצעת של מנוע בנזין טיפוסי.
אחת המגבלות של מחקר זה היא שרק לעתים רחוקות נראה שריפה בחדר ניתוח הנגרמת על ידי מקור להבה פתוח. עם זאת, הראינו שכמעט כל נוזל שנמצא בתא המנוע כיום יכול לגרום לשריפה בתנאים הנכונים.